Coaching

Wil jij leven vanuit jouw natuurlijke flow? Loop je steeds tegen dezelfde thema’s aan? Voel je dat het tijd is voor verandering en kun je hier wat hulp bij gebruiken? Dan kan een coachtraject bij Groen Licht jou verder helpen!

Wat wil ik nu echt in mijn leven, in mijn werk? Hoe kan ik beter communiceren en samenwerken? Hoe krijg ik een betere werk privé balans? Dit zijn enkele voorbeelden van thema’s waarop ik jou kan coachen. Stap voor stap ontdekken we waar jij staat, wat jou belemmert en wat je nodig hebt om verder te komen. Als coach ondersteun ik de totstandkoming van deze interactie. Ik begeleid en bewaak het proces, zodat jij kunt ontdekken en groeien. Dat doe ik met aandacht, openheid en oprechte nieuwsgierigheid naar jou.

Met welke thema's kun je bij mij terecht?

Natuurcoaching

Ben jij op zoek naar coaching voor meer inzicht in jouw thema’s en ben je graag buiten? Dan nodig ik je uit voor coaching in de natuur. Buiten zijn brengt je lichaam én geest in beweging. De natuur is een inspiratiebron en geeft inzicht in datgene wat er in jou leeft. Waar gaat het nu écht over? Wanneer je contact maakt met die essentie, kan nieuw perspectief ontstaan. Vanuit daar breng jij jezelf weer in beweging. Gericht en met vertrouwen. 

Als gecertificeerd natuurcoach help ik jou om antwoord te vinden op die essentiële vragen: 
Wat is mijn verlangen, welke obstakels staan er in de weg? En welke kwaliteiten kan ik inzetten om mijn doel te bereiken? Het grote voordeel van natuurcoaching is doordat je in beweging komt, ook hetgeen in je hoofd zit, makkelijker loskomt. De natuur brengt rust en ontspanning, haalt jou uit jouw eigen, vertrouwde omgeving. Dit maakt het makkelijker om open te staan voor nieuwe inzichten en een ander perspectief in te nemen. Coachsessies in de natuur bieden veel mogelijkheden om te werken met het lichaam, met metaforen en symbolieken. Deze diversiteit aan ervaringsgerichte werkvormen, zorgen voor een diepe werking en duurzame verandering.

Fasen natuurcoachtraject

Een natuurcoachtraject bestaat meestal uit vijf à zes sessies, waarbij de eerste sessies vooral in het teken staan van ZIJN en VOELEN. Het verkennen, verhelderen en verdiepen van jouw eigen wens, nog zonder tot concrete oplossingen te hoeven komen. In de laatste stap zoomen we hierop in en maken we gebruik van een praktisch stappenplan om te komen tot jouw doel. 

Kickstart jouw coaching met DISC®

Wil jij je coaching een extra boost geven? Als gecertificeerd DISC-trainer kan ik jouw persoonlijke DISC-analyse afnemen en analyseren. De uitkomsten geven inzicht in jouw gedrag, talenten en communicatiestijl. DISC is al meer dan 90 jaar een veelgebruikte methode die op betrouwbare wijze inzicht geeft in jouw voorkeursstijl, welk gedrag jij vertoont onder invloed van stress en hoe jij je aanpast in je (werk)omgeving. Zo ontdek je welke kwaliteiten jij meer kunt inzetten, in welke (werk)omgeving jij op je best bent, hoe je effectiever kunt communiceren of hoe je beter kunt omgaan met veranderingen. Een persoonlijke DISC-analyse biedt snel inzicht en is daarmee een mooie kickstart van jouw coachtraject.

Mijn werkwijze

In mijn coaching maak ik gebruik van diverse invalshoeken, zoals: 

Coachen vanuit lichaamswijsheid: ons fysieke lichaam is verbonden met onze geest, ons denken, ons handelen. Om werkelijk te kunnen groeien, is het van belang om alle aspecten te betrekken. Stap 1 is bewustwording: wat vertelt jouw lichaam? Met beweging zetten we dat wat je (onbewust) bedenkt met je hoofd kracht bij. Verandering begint tenslotte niet alleen in je hoofd, maar ook in je lijf!

Coachen vanuit systemisch bewustzijn: van welke (familie)systemen maak jij onderdeel uit, welke plek neem jij steeds weer in en hoe vormt dit jouw gedrag? Gewoontepatronen leren (h)erkennen is een eerste stap om te bewegen richting jouw ‘vrije plek’: de plek in het systeem waarin je vrij komt van de beperkende dynamieken.

Coachen met dromen en beelden:
werken met beelden, visualisaties en dromen geeft je toegang tot een andere, diepere laag in jezelf. Het onbewuste deel in jezelf waarin bijvoorbeeld verlangens of blokkades aan het licht komen. 

Coachen met mindfulness:
met aandacht zijn bij dat wat zich in het hier en nu voordoet, zonder oordeel. Je maakt de beweging van het denken, van de onrust, naar de stilte in jezelf. Met mindfulness train je je bewustzijn, het helpt je je aandacht beter te richten. Dat zorgt voor meer rust, ontspanning en verbinding, met jezelf en de ander.

Tarieven*

* BETALING
– Bovenvermelde bedragen voor particuliere coaching zijn incl. 21% BTW.
– Bij afname van een (kort) natuurcoachtraject betaal je het gehele traject voorafgaand aan de 2e sessie.
– Alle coachtrajecten kunnen aangevuld worden met een persoonlijke DISC-analyse. Kosten hiervoor worden bepaald a.h.v. een offerte.
– Bij verhindering graag 24 uur vantevoren afmelden. Bij later of niet afmelden worden de kosten in rekening gebracht.

De natuur als kompas, inspiratiebron, spiegel en leermeester.

Verwondering...

Reviews

©Bureau Groen Licht 2021   |  Realisatie Wouters Tekst & Vorm  |  Privacybeleid  | Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).