Seizoenswandelingen

Volg jouw natuurlijke flow

Ervaar de kracht van de seizoenen.

4 Wandelingen.
4 Seizoenen.
Een jaar vol inspiratie.

Winterwandeling

Stilte & ruimte

29 januari, 9:00-11:00

De winter is de tijd van bezinning, naar binnen keren, rusten in de stilte. Bovengronds lijkt er weinig te gebeuren, maar in de aarde bereiden de zaden zich voor op ontkieming. Je weet nog niet welke zaadjes zich straks boven de grond zullen tonen en welke niet. Dit niet-weten vraagt jou om werkelijk los te laten, geduldig te zijn en te vertrouwen. 

In deze tijd is het toegeven aan de stilte vaak een uitdaging. Er is zoveel afleiding wat ons hier steeds van weghoudt. Terwijl de stilte, leegte en bezinning nodig is ter voorbereiding op dat wat komt. Wanneer je je in deze periode verbindt met jezelf, bouw je je energie op om in de lente tevoorschijn te komen. 

In de winterwandeling ontdekken we wat de stilte ons te brengen heeft.

 • Hoe ga jij om met niet-weten, loslaten en vertrouwen op dat wat komt?
 • Hoe maak jij ruimte voor iets nieuws?
 • Wat wil er geboren worden? Welke zaadjes willen zich straks laten zien?

Lentewandeling

Inspiratie & eerste vorm

26 maart, 9:00 - 11:00

De lente borrelt van energie, gaat over groei en ontwikkeling. Wat wil zich bovengronds laten zien, ontwikkelen en groeien? Hoe kun jij zorgdragen voor het jonge plantje om zijn overlevingskansen te vergroten? Het heeft voeding, licht en water nodig. Welke grond en standplaats is het meest dienend aan zijn groeiproces?

In de lente ontvouwt de natuur haar schoonheid. Niet overhaast, maar in evenwicht, langzaam, om niet al meteen al haar energie te verspillen. 

Precies dat evenwicht speelt zich ook af in jou. Waar besteed jij je energie aan, wat wil je ontwikkelen en wat mag nog even wachten. Welke plannen wil je al tot uitvoering brengen en welke hebben nog iets meer ‘broeitijd’ nodig.

In de lentewandeling staat het prille ontluiken centraal. 

 • Ontdek wat jou inspireert.
 • Verbindt jezelf met jouw ambities – wat wil jij laten groeien?
 • Wat zijn jouw kwaliteiten waarmee je hier vorm aan kunt geven?

Zomerwandeling

Volle zichtbaarheid

25 juni, 9:00 - 11:00

In deze tijd van het jaar is de energie op haar hoogtepunt aangekomen. Alles wat zich in de lente voorzichtig heeft geworteld, wat je hebt opgebouwd, komt nu tot volle bloei en rijping. Kleuren en geuren zijn in al hun volheid aanwezig. Je voelt in alles de flow, de beweging, het vuur en de dans van de zomer.

Wanneer op 21 juni het licht op haar sterkst is, zet dat niet alleen de natuur vol in het licht. Maar ook jijzelf mag voluit bloeien, zichtbaar zijn en genieten van wat je bereikt hebt.

Deze periode staat voor kracht en vastberadenheid. Gaan staan voor jouw idealen en ideeën. Successen aannemen, vieren en ervan genieten.

In de zomerwandeling verdiepen we ons in het thema zichtbaarheid.

 • Wat laat jij zien als je volledig zichtbaar bent? 
 • Connect met jouw flow en beweging.
 • Laat jouw creatieve geest de vrije loop. Wat als écht alles mogelijk zou zijn….?

Herfstwandeling

Balans opmaken

1 oktober, 9:00 - 11:00uur

De herfst gaat over de balans opmaken: de oogst binnenhalen, reflecteren en terugschakelen. Zorg ervoor dat je in deze tijd van het jaar veel en vaak naar buiten gaat. Hoewel de najaarsstormen ons er niet altijd toe uitnodigen, is deze tijd heel geschikt om letterlijk ‘uit te waaien’, je hoofd leeg te maken en te vertragen.

Wanneer je langzaam tot rust komt kijk je terug op dat wat de lente en zomer jou brachten. Waar wil je meer van en waar mag je afscheid van nemen? Wat heb je ontdekt over jezelf?

Vanuit rust en vertrouwen bereid je je voor op de aankomende periode van bezinning en stilte. 

De herfstwandeling gaat over persoonlijk leiderschap, over richting geven aan jouw leven.

 • Maak de balans op: wat kun jij oogsten, hoe ben jij gegroeid, waar sta jij nu? 
 • Ontdek wat jij kunt achterlaten om terug te keren naar jouw essentie.
 • Verbind je opnieuw met datgene wat jij te doen hebt in de wereld.

Seizoenswandelingen

Ieder seizoen zijn eigen karakter: uitbundig, stil of juist subtiel als een briesje in de wind. Volgen we de beweging van de seizoenen, dan volgen we onze eigen, innerlijke flow. Dat geeft rust, ontspanning, maar ook vrijheid en creativiteit. Er ontstaat een natuurlijke stroming in onszelf. Van binnen naar buiten. Moeiteloos en krachtig.  

De serie seizoenswandelingen laten jou kennismaken met de kracht van elk seizoen. Welke boodschap heeft het mij te vertellen, en hoe kan ik dit integreren in mijn dagelijks leven? Gebruik de wandelingen als reminder aan jouw intenties voor dit jaar. Wat wens jij jezelf toe, wat wil je meer laten zien, creëren of anders doen? De wandelingen bieden jou nieuwe inzichten en handvatten om jouw eigen flow te vinden en te volgen. 

Locatie
De wandelingen vinden plaats in het prachtige en afwisselende natuurgebied van de 
Zandverstuiving in Rosmalen, net naast Den Bosch. Voorafgaand ontvang je per mail alle praktische informatie, waaronder de exacte startlocatie van die betreffende wandeling.

Wat kun je verwachten?

Kosten

Deelname losse wandeling: € 15,- (incl. 21% BTW) 

Strippenkaart 2022 – deelname 4 wandelingen : €50,- (incl. 21% BTW)
Met de strippenkaart bespaar je op de deelnamekosten. En: je bent meteen verzekerd van een plekje voor alle wandelingen in 2022!

Groen Licht training & coaching

Contact

www.bureaugroenlicht.nl 
info@bureaugroenlicht.nl 
06 – 30 46 46 47

Ik wandel mee!

Met het jaarabonnement bespaar je €10 op je deelnamekosten én je bent verzekerd van een plekje voor alle 4 seizoenswandelingen! Kosten eenmalige wandeling: € 15 / Jaarabonnement (4 wandelingen): € 50 Je ontvangt voorafgaand aan de wandeling een factuur voor jouw deelname.

Over

Het was een seizoenswandeling waarmee ik in 2017 voor mezelf begon. Een lentewandeling: Kiemkracht. Hoe passend bleek deze naam, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor mijzelf. De combinatie van creëren, buiten zijn, mensen begeleiden en coachen klopte voor mij. Groen Licht werd geboren. 

In de jaren erna gebeurde er veel moois: ik werd moeder, verhuisde vanuit de Randstad naar het midden van het land en ontwikkelde me verder als trainer en coach. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd natuurcoach. Dit is een krachtige vorm van coaching waarin de natuur een actieve rol speelt tijdens de coachsessie. De natuur weerspiegelt jouw binnenwereld. Het toont jouw hulpvraag en geeft je tevens de antwoorden. Door gebruik te maken van de seizoenen, de symboliek van de natuur en de kracht van rituelen ontdek jij zelf jouw weg. 

Dit jaar staan verdieping, samenwerking en creatie voor mij centraal. 

De seizoenswandelingen is één van de zaadjes die ik wil laten groeien. Vier wandelingen, elk seizoen één. In deze 2 uur durende wandelingen stem ik het programma af op de energie van het seizoen. We combineren de wandeling met stilte, meditatie en verschillende oefeningen vanuit lichaamswerk, systemisch werk of beelden en visualisatie.

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met natuurcoaching, of gewoon wilt komen proeven en meedoen: je bent van harte welkom! Ik zie je graag bij één van de wandelingen!

Warme groet,
Ellen

TIP :
Gebruik de serie wandelingen om jouw intenties voor dit jaar te voeden met de energie van de seizoenen. Deze vier momenten in het jaar zijn mooie reminders voor jouw reis!

©Bureau Groen Licht 2022   | Privacybeleid  |  Aangesloten bij NOBCO | Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).